Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Beeldje bij beeldje

In 2019 liep Johan van Leuven naar Rome, bijna 2000 km in 25 dagen. Aan de hand van 2000 kleien beeldjes creëerde hij een groot symbool van VERBONDENHEID.
In navolging van ‘Post voor Compostela’ startte Johan in de zomer van 2019 een nieuwe looptocht.

Totaal onaangekondigd, net zoals kanker zich meestal ook niet aankondigt, begon Johan aan een nieuwe looptocht. Deze keer stond VERBONDENHEID tussen mensen centraal. Kleine beeldjes, gemaakt van klei in Den Ateljee, waar ook Pieter werkt, symboliseerden die verbondenheid. Al wie dat wilde, kon een beeldje aan iemand opdragen, waardoor het een naam kreeg.

Voor elk beeldje liep Johan een eindje. Zo verbond hij die namen met elkaar en zette hij zijn tocht verder, BEELDJE BIJ BEELDJE. Op 25 dagen tijd werden er 2000 beeldjes opgedragen en liep Johan van Leuven naar Rome Hij volgde daarbij de Via Francigena, doorkruiste Frankrijk, stak in Zwitserland de Sint-Bernardpas over en liep door het Italiaanse Toscane richting Rome.

De beeldjes stonden samen in een etalage van een leegstaand winkelpand in Leuven. Zo ontstond één groot symbool van verbondenheid, ‘beeldje bij beeldje’.

Na afloop schreef Johan zijn reisverslag in het boek ‘Pelgrim op sneakers’.

Gesteunde goede doelen

Resultaten van deze actie

Aantal opgedragen beeldjes

2000

Totaal aantal km gelopen

1975,50

Help ons kankerpatiënten helpen

Geef kankerpatiënten en hun naasten hoop, verbondenheid en houvast. Draag een hou(t)vastje op, lees Johans boeken of kom naar een van zijn lezingen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de  projecten die we steunen.